Campagnedag Vrijwillige Inzet

Tijdens de online campagne dag ‘Vrijwillige Inzet’ stappen we in de veranderende maatschappij en verkennen we met elkaar de versterking van burgers in de wijk.

Tegelijkertijd is het jaar van Vrijwillige Inzet in onze ogen ook onlosmakelijk verbonden aan een burger in regie en aan coördinatoren Vrijwillige Inzet. De juiste vakmens, de coördinator Vrijwillige Inzet de spin in het web, die de verbindingen legt.  

Meer dan 11 miljoen mensen zijn in 2020 verbonden aan een ander en werken in Nederland  mee aan het reduceren van Eenzaamheid, het bevorderen van Participatie, het vergroten van Mobiliteit, het versterken van Veiligheid en het stimuleren van Vitaliteit. 

Dat is waanzinnig veel.

Vrijwillige Inzet en Informele inzet is niet in geld uit te drukken, maar … Voor meer dan € 48 miljard euro wordt er door vrijwilligers en mantelzorgers aan vervangingswaarde werk voor een ander gedaan, wat niet meer door professionals gedaan kàn worden!

De pragmatische burger en daarmee ook ‘de andere vrijwilliger’ is in opkomst. Overal stappen burgers naar voren om hun omgeving te verbeteren. Burgers zorgen zelf meer en meer voor een krachtige wijk. Individuele acties die mee bouwen aan de maatschappij. Vrije burgers met de wil om verantwoordelijkheid te nemen. In 2060 is de verwachting dat ongeveer de helft van alle burgers de pragmatische burgerschapsstijl hebben. Deze burgers willen zichzelf ontplooien, samen met anderen óók binnen zorg- en welzijnsorganisaties. Zij vinden betekenis in Vrijwillige Inzet, waar talent werkelijk betekenis krijgt.

Voor Pro-Feel en AdSysCo reden om Vrijwillige Inzet een jaar lang centraal te zetten. Het thema van donderdag 10 juni 2021 is “Wij zijn de wijk”. Tijdens de online dag Vrijwillige Inzet op 10 juni verkent onze dagvoorzitter – debatdame Elisabeth van de Hoogen samen met deskundigen de versterking van burgers, de ontwikkelingen van nu, de problemen die we ervaren en neemt ons mee waar technologie en preventie hand in hand gaan.

Nieuwsgiering naar Vrijwillige Inzet? Lees hier meer!

Programma

Thema ‘Wij zijn de Wijk’

13:00

Opening
Door dagvoorzitter Elisabeth van den Hoogen en Ellen Zomer

13:05

Maatwerk maakt impact!
In gesprek met Richard Koekoek, Agma Spit en Walter Stekelenburg

13:45

Pauze

13:50

Oog en oor voor elkaar in de wijk.
In gesprek met Saskia de Jong, Agma Spit en Richard Koekoek

14:30

Pauze

14:40

Thuis zo lang het kan, met technologie gezond in de wijk.
In gesprek met Anita Mathoera, Walter Stekelenburg, Lars Nieuwenhoff, Piet de Groot en Ellen Zomer

15:45

Afsluiting
Door dagvoorzitter Elisabeth van den Hoogen en Ellen Zomer

15:50

Einde programma

Maak impact en doe mee!

Sprekers

Maak impact en doe mee!

Meer weten?

Kijk rond op onze website of neem contact met ons op